Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Κρητικά Χρονικά online

Κρητικά Χρονικά - Kretika Chronika
http://64.244.59.70/IMH/index.aspx?l=Gr
Οι δεκατέσσερις πρώτοι τόμοι τους (Α΄ / 1947 - ΙΔ΄ / 1960) έχουν εδώ και πολλά χρόνια εξαντληθεί, χωρίς όμως το ενδιαφέρον των ερευνητών αλλά και ενός ευρύτερου κοινού για το περιεχόμενό τους να έχει ατονήσει. Για το λόγο αυτό η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών πρότεινε την ψηφιοποίησή τους, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», ώστε τα 405 άρθρα που περιλαμβάνονται στους δυσεύρετους αυτούς τόμους να συνεχίσουν να είναι προσιτά σε κάθε ενδιαφερόμενο μέσω του διαδικτύου.

2 σχόλια:

  1. Θερμα συγχαρτήρια για την ψηφιοποίηση των τόμων και την διάθεσή τους στο ερευνητικό κοινό. Η πρωτοβουλία αυτή - πιστεύω - είναι μια από τις σημαντικότερες του Ιστορικού Μουσείου εκτός από την πλούσια και σε άλλους τομείς δράση του. Θα ήταν ευχής έργο να ψηφιοποιηθούν και διατεθούν και οι άλλοι τόμοι, καθώς και τα πλουσιώτατα και εν πολλοίς ανερεύνητα πολύτιμα αρχεία που βρίσκονται εκέι. Προσωπικά ευχαριστώ θερμά για την προσφορά αυτή (και για την πρόθυμη βοήθεια που παρέχει το προσωπικό του Μουσείου και του Αρχείου) και είμαι σίγουρος ότι εκφράζω και τα συναισθήματα πλείστων άλλων συναδέλφων μου - ερευνητών που θα πληροφορηθούν την ψηφιοποίηση των τόμων (γιατί θεωρώ ότι λίγοι το έχουν μάθει μέχρι σήμερα).
    Δημοσθένης Καραγιάννης - Φιλόλογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το γεγονός της ψηφιοποίησης των δεκατεσσάρων πρώτων τόμων των Κρητικών Χρονικών δίνει μεγάλη χαρά και ενισχύει τη διάθεση για έρευνα!
    Ελπίζουμε να συνεχιστεί το έργο με την ψηφιοποίηση και των άλλων τόμων.

    Συγχαρητήρια,
    Γιάννης Μυλωνάκης - Δάσκαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή