Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Δ΄ συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΕΕΝΣ)
EUROPÄISCHE GESELLSCHAFT FÜR NEOGRÄZISTIK
EUROPEAN SOCIETY OF MODERN GREEK STUDIES
www.eens.org
Δ΄ συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών (Γρανάδα, 10-12 Σεπτεμβρίου 2010)
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ: http://2010.eens-congress.eu/
Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα (Φιλοσοφική Σχολή), το Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών της Γρανάδα και την Ισπανική Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών οργανώνει το Δ΄ πανευρωπαϊκό συνέδριο νεοελληνικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδα από τις 10 ως τις 12 Σεπτεμβρίου 2010 (άφιξη των συνέδρων την 9η και αναχώρηση τη 13η Σεπτεμβρίου).
Θέμα του Δ΄ συνεδρίου:
Ταυτότητες στον ελληνικό κόσμο (από το 1204 έως σήμερα)
Identities in the Greek world (from 1204 to the present day)
Επιμέρους θεματικές ενότητες ορίζονται:
1. Εθνοτικές/εθνικές ταυτότητες.
2. Πολιτικές ταυτότητες
3. Θρησκευτικές ταυτότητες
4. Ταυτότητα και φύλο
5. Ταυτότητα και γλώσσα
6. Ταυτότητες στη λογοτεχνία
7. Πολιτικές συγκρότησης συλλογικής ταυτότητας (πολιτισμικές ταυτότητες, τοπικές
ταυτότητες, ταυτότητα και μετανάστευση, διαχείριση παρελθόντος, ταυτότητα και
Εκπαίδευση, ταυτότητα και μέσα ενημέρωσης, ταυτότητα και κινηματογράφος,
ευρωπαϊκή ταυτότητα)

Δήλωση συμμετοχής
Ως τελευταία ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχής στο συνέδριο με ανακοίνωση ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2009. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει ναστείλουν ανυπερθέτως ως την ημερομηνία αυτή τον τίτλο, την περίληψη της ανακοίνωσής τους (έως 500 λέξεις) και σύντομο βιογραφικό σημείωμα (έως 70 λέξεις) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dimadis@zedat.fu-berlin.de Τηλ. 0049 30 8592407Φαξ 0049 30 31999916
Για την ηλεκτρονική μορφή των περιλήψεων, πρέπει να χρησιμοποιηθούν συστήματα συμβατά με τα τρέχοντα πρότυπα· το ίδιο ισχύει για τις γραμματοσειρές.
Η διάρκεια κάθε ανακοίνωσης θα είναι είκοσι λεπτά και προβλέπεται επιπλέον χρόνος δέκα λεπτών για συζήτηση που ενδέχεται να ακολουθήσει.
Γλώσσες του συνεδρίου: Δεν υπάρχει περιορισμός γλώσσας.
Η εγγραφή στο Συνέδριο καθορίζεται στο ποσό των 40.- ευρώ για τους συναδέλφους που κατέχουν πανεπιστημιακή ή άλλη θέση εργασίας.
Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών απευθύνεται στους νεοελληνιστές, και ιδιαίτερα στους νέους ερευνητές και ερευνήτριες, από διάφορες ειδικότητες (αρχαιολόγους, γλωσσολόγους, ιστορικούς, κοινωνικούς ανθρωπολόγους, κοινωνιολόγους, οικονομολόγους, νομικούς και φιλολόγους) και τους καλεί να δηλώσουν συμμετοχή στο Δ΄ συνέδριο της ΕΕΝΣ με θέματα που προάγουν τη (συγκριτική) μελέτη του ελληνικού κόσμου στη διαδρομή του από το 1204 ως σήμερα. Κύριοι στόχοι της ΕΕΝΣ είναι: με την πραγματοποίηση του Δ΄ συνεδρίου να προωθηθεί η συνεργασία των ειδικών στα επιμέρους αντικείμενα έρευνας και διδασκαλίας των νεοελληνικών σπουδών σε παγκόσμιο επίπεδο, και να δοθεί η ευκαιρία σε νέους ερευνητές και ερευνήτριες να παρουσιάσουν την εργασία τους και να γνωριστούν μεταξύ τους.
Σας παρακαλούμε να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα της ΕΕΝΣ.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΝΣ
ο πρόεδρος
Κωνσταντίνος Α. Δημάδης Βερολίνο, 10 Φεβρουαρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου